Naiset Janarandan takana

Hyvää yrittäjän päivää Jaana! Huomasin juuri että tänään yrittäjän päivänä meillä on yhteen lasketusti yrittäjän työtä 37vuotta! Aika huima määrä. Jos siihen vielä laskettaisiin minun ja sinun vanhempien, puolisoiden ja perheenjäsenteemme yrittäjyys niin saadaan ilmeisesti aikaan reilusti satavuotinen kokemus! Ainakin minulle tämä yrittäjyys on kuin parisuhde: minussa kiinni, välillä kuumottava, välillä viilentävä, oma ja tarvitseva, huomionhakuinen, joskus kiimainenkin tai aivan mahdoton. 

Niinpä niin Katariina. Ollaanko tänään kuumottavia vai kiimaisia? :) Ainakin ihan innoissaan taas syksyä ja uutta kohti. Yrittäjänä ja ihmisenä meidän tulee pitää huolta itsestämme ja tämä on päässyt taas repsahtamaan itsessäni kesän aikana: hyvää ruokaa ja juomaa on tullut nautittua vähän liikaakin. Ehkäpä ensi maanantaina (hehheh) on syytä taas ryhdistäytyä tällä saralla. Yhden työnohajusporukan  kanssa sovittiin vasta että alamme täyttämään kalenteriimme joka päivälle yksi kiitollisuuden aihe. Arvaa vaan olenko muistanut, lupasin tähän samaan haasteeseen ryhtyä. Mutta jos nyt ruhdistäytyisin ja heitän haasteen sinulle Katariina, lähde mukaan. Tai sinä, lukijamme, lähdetkö sinä mukaan? 

Kiitos haasteesta Jaana! Olisiko siinä jo kiitollisuuttakin tälle päivälle, kiitollisuutta haasteesta? En tiedä miten kuumottavia tänään ollaan, mutta uuden kaipuu nousee aina kesän jälkeen. Se innostaa ja kannustaa tekemään tätä työtä ja laittaa ryhdistäytymään muutenkin kuin herkuttelun saralla :) Ilman uuden kaipuuta ei tapahtuisi muutosta. Ja muutoshan on hyväksi, ainakin silloin kuin se on toivottua ja hallittua. Toivomuslista on yhtä pitkä kuin joulupukin kirje, eli kolme asiaa: hallittu ja oikea-aikainen markkinointi, kohdennetut asiakasryhmät ja toimiva vuosikalenteri ensivuodelle. Nämä eivät mene pieneen pakettiin, mutta parasta niissä on se joulun henki. Kiitollisuus asiakkaista ja työn rytmistä. Työn rytmihän on meillä yrittäjänä itse valittu. Se voi olla ajoittain pakonkin sanelemaan, mutta ehkä enemmän kuitenkin vapaaehtoisesti hallittua ja haluttua. 

Oikeassa olet Katariina! Niinpä tänään, yrittäjän päivänä, tehdään töitä hallitusti ja vain päivä. Illalla keskitytään itseemme ja se kenellä on parisuhde tai perhe, annetaan aikaa heille. Ei näpytellä kännykkää eikä tietokonetta. Ladataan itseämme ja läheisiämme. Mitähän tämä minulla tarkoittaakaan? Ehkäpä otan pari puhelua lapsilleni, ja sitten puuhastelen kotona miesystäväni kanssa, lämmitän saunan ja nautin loppukesän ihanasta vehreydestä. Nauti sinäkin sinulle sopivalla tavalla. 

Kiitos Jaana. Samanlaiset suunnitelmat täälläkin, toivottavasti myös muualla, asiakkailla ja ystävillä siinä määrin missä kukin sitä voi toteuttaa. 

 

2019-09-04


Tulosta   Sähköposti