fbpx

Suomalainen eroseminaari ®

Mikä on Suomalainen eroseminaari?

Eroseminaari on koulutetun vetäjän johtama vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia. Se on matka itseen ja omiin ajatuksiin, tunteisiin ja mahdollisuuksiin.

Menetelmä pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan menetelmään, jota on sittemmin kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbowin toimesta sopivaksi suomalaiseen erotilanteeseen.
Ryhmässä käydään läpi eroon johtavat mekanismit ja parisuhteiden rakenteet sekä käsitellään eroon liittyvää vihaa, surua, pelkoja sekä yksinäisyyttä. Samalla rakennetaan hyvää pohjaa tulevalle elämälle.

Parisuhteen päättyminen on kriisi. Suomalainen eroseminaari tarjoaa mahdollisuuden vertaistuen avulla käsitellä eroon liittyviä tunteita. Seminaari on oppimisprosessi, jossa pääpaino on tutustumisessa omaan itseen. Suomalaisessa eroseminaarissa on selkeä rakenne ja ohjelma jokaista tapaamiskertaa varten, lisäksi siihen kuuluu kotitehtäviä. 
Parhaimmillaan seminaarista seuraa parempi itsetuntemus, jonka varassa on turvallisempaa jatkaa eteenpäin. Ero kääntyy maailmanlopun tunnelmista uuden elämän mahdollisuudeksi. 

Katso osanottajien kokemuksia täältä 

Seminaarissa käydään lävitse kirja Marianna Stolbow; Erosta eteenpäin Tai halutessasi voit käyttää myös kirjaa Bruce Fisher: Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy.  Saat kirjan ostamalla tai lainaamalla kirjastosta.

Kenelle eroseminaari sopii?

Sinulle joka olet eronnut tai harkitset eroa.

Kenelle eroseminaari ei sovi?

Jos sinulla on akuutti kriisi tai vakavia mielenterveysongelmia, eroseminaari ei todennäköisesti ole sinulle sopiva paikka, vaan sinun olisi syytä hakea apua terveydenhoidon puolelta.
Huom! Samalle kurssille ei voi osallistua ex-puolison kanssa, mutta on hyvin suotavaa, että entinen kumppani etsii oman ryhmänsä.

Miksi eroseminaari?

Kun rakkaussuhde päättyy, jää taakse yksi aikakausi, mutta avautuu uuden elämän mahdollisuus. Suru, viha, kipu, katkeruus ja häpeä vaihtavat paikkojaan kehossa ja mielessä tehden tilaa uudelle elämälle, uusiutuvalle itsetunnolle, itsensä rakastamiselle ja ymmärrykselle.
Tällainen matka voi olla haastava yksin, eivätkä ystävät aina jaksa raivata tätä polkua kanssasi. Silloin osallistuminen voi olla vapauttava kokemus. Saat ohjaajan kokemuksen ja ammattitaidon sekä vertaisryhmän tuen käyttöösi.

Mistä eroseminaarissa on kyse?

Eroseminaari on ryhmäprosessi, joka onnistuakseen vaatii sitoutumista, kotitehtävien tekemistä ja antautumista tunteiden käsittelylle ja omalle sisäiselle prosessille.
Eroseminaari kestää 11 viikkoa, kolme tuntia illassa. Yhteensä 33 tuntia.
Eroseminaarin illat koostuvat pääsääntöisesti keskusteluista, lyhyestä alustuksesta, erilaisista toiminnallisista harjoituksista sekä pienryhmätyöskentelystä. Eroseminaarin syvyydestä voit päättää itse, kuinka aktiivinen olet ja kuinka paljon olet valmis jakamaan itsestäsi muille. Kotitehtävien tekeminen ja lukukappaleiden lukeminen on tärkeä osa seminaaria, jotta prosessointi jatkuisi myös tapaamisten ulkopuolella.

Kyseessä ei ole ryhmäterapia, vaikka kokemus onkin monelle terapeuttinen.  Osallistujilta odotetaan halukkuutta jakaa ajatuksiaan, kunnioittaa toistensa yksityisyyttä sekä valmiutta kohdata myös omasta maailmankatsomuksesta poikkeavia mielipiteitä.

Tärkeitä kysymyksiä työskentelyn aikana ovat:
• Miksi valitsin juuri hänet?
• Kenen elämää elän?
• Mistä erotarinamme syntyi? 
• Osaanko rakastaa itseäni?

Keskeistä toipumisen kannalta on vertaistuki ja rehellisyys kohdata oma itsensä työskentelyn aikana.
Vaikea elämäntilanne saa ihmisen helposti eristäytymään. Yksin koettuna tilanne näyttää kuitenkin toivottomammalta kuin se on.
Ajatusten jakaminen auttaa suhteuttamaan kriisiä tuomalla siihen uusia näkökulmia.

Tapaamiskertojen aiheet
1) Tee erosta oppimiskokemus
2) Miksi erosimme?
3) Vapaudu eron vihasta
4) Surun pitkä tie
5) Olet tärkeä ja ainutlaatuinen
6) Kuka elämääsi ohjaa?
7) Avoimuus ja toimiva parisuhde
8) Yksinäisyys ja suhteet
9) Rakkaus ja uusi elämä
10) Seksi ja seksuaalisuus
11) Kuinka auttaa lapsia eron keskellä

Paljonko eroseminaari maksaa?
Eroseminaarin hinta on 450 € /hlö
Hinta sisältää yksitoista tapaamiskertaa (33 tuntia), kurssiaineiston ja iltateen/-kahvin.
Ilmoittautuminen vähintään kuukautta aikaisemmin https://www.janaranda.me/ilmoittaudu-tapahtumaan
Voit valita maksutavaksi:
A) Varausmaksu 150 € + yksi erä 300 €
B) Varausmaksu 120 € + kolme erää á 110,00 kuukauden välein
C) Yksilöllinen suunnitelma

Maksuehdot
• Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksulasku 100 €.
• Maksettu varausmaksu ilmoittautumisesi kanssa on vahvistuksesi ryhmään. 
• Varausmaksu vähennetään kurssin kokonaishinnasta.
• Seminaari laskutetaan kahta viikkoa aikaisemmin 10 päivän maksuajalla, sopimuksen mukaan kurssin voi maksaa kolmessa erässä.
• Varausmaksu palautetaan osallistujasta johtuvasta peruutuksesta johtuen ainoastaan sairaslomatodistusta vastaan.
• Varausmaksun voi siirtää toiseen kurssiin tai yksityisvastaanottoon halutessaan.  
• Jos ryhmä ei toteudu, palautetaan varausmaksu kokonaisuudessaan.
• Kurssi on mahdollista peruuttaa 14 vrk ennen alkua veloituksetta lukuun ottamatta varausmaksua, jota ei palauteta.
• Tämän jälkeen veloitetaan 50% kokonaishinnasta. Kurssin alettua veloitetaan peruutustapauksissa osallistujalta koko hinta.
• Ryhmäläisenä sinulla on tarvittaessa oikeus käyttää  yksityisvastaanottoani alennettuun hintaan.  

Jos et pääse osallistumaan eroseminaariin, lue Marianna Stolbown ”Erosta eteenpäin” tai Bruce Fisherin ”Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy”  itseksesi ja tee siinä olevia tehtäviä.
Eroryhmä on monelle käänteentekevä kokemus. Se on tutustumismatka omaan itseen: omiin haluihin, haaveisiin, pelkoihin, vihaan ja suruun. Kokemus tuottaa myös koko joukon uusia ystäviä, tavalla tai toisella saman kokeneita mielenkiintoisia naisia ja miehiä tarinoineen, joiden näkökulma valottaa omaa kokemustasi uudelta kantilta.

Lisäksi eron käsittely antaa aikuiselle valmiudet tukea lasta eron aiheuttaman hämmennyksen, suuttumuksen ja surun keskellä.
Kokemukset ovat olleet kaikkialla erinomaisia. Eronneet eivät ole ryhmän avulla ainoastaan selviytyneet erokriisistään, vaan he ovat oppineet kurssilla kosolti itsestään kooten näin arvokkaita välineitä loppuelämän varalle.  
    
Sydämellisesti tervetuloa mukaan!
Seminaarin ohjaa Jaana Mäntylä, eroseminaariohjaaja, parisuhde- ja seksuaalineuvoja, työnohjaaja sekä valmentaja.


Tulosta   Sähköposti