fbpx

Seksuaalineuvonta ja seksuaaliterapia

SEKSUAALITERVEYS
Seksuaaliterveys on oleellinen osa seksuaalineuvontaa ja -terapiaa. Toiminnallinen seksuaaliterapia on seksuaalisuuden tukemista, kuntouttamista ja hoitamista kehotietoisella tavalla. Seksuaaliterveyden haasteita ovat mm. toiminnalliset pulmat, sairaudet, toimenpiteet, raskaudet ja synnytykset.  Lisätietoa saat Joogaohjaus-kohdasta.

SEKSUAALINEUVONTA
Seksuaalisuus on meissä kaikissa. Synnymme ja kuolemme seksuaalisina olentoina seksuaalisuuden ohjatessa meidän elämäämme monin eri tavoin.
Seksuaalineuvonnassa ollaan intiimien ja usein arkojenkin asioiden parissa. Seksuaalineuvontaan voit hakeutua silloin, kun sinulla on jokin askarruttava asia koskien omaa tai toisen seksuaalisuutta, seksuaalisuuden muotoja, parisuhdetta, sukupuolista toimintaa, mieltymyksiä ja kanssakäymistä tai seksuaaliterveyttä.
 
SEKSUAALITERAPIA
Seksuaaliterapia on keino käydä lävitse seksuaalisuuteen liittyviä pulmia sekä seksuaaliterveyden haasteita. Seksuaalisuus elämän kaaressa ja parisuhteessa, haluun ja ikääntymiseen liittyvät kysymykset, seksuaaliset traumat ja kaltoinkohtelu sekä mieltymyksiin liittyvät asiat ovat yleisimpiä seksuaaliterapian aihealueita. Niiden työstämiseen varataan riittävästi aikaa, jotta pulmat saadaan näkyviksi. Terapian tavoite on mennä aihetta kohti turvallisesti. Jokaisen asiakkaan kanssa terapia suunnitellaan yksilöllisesti.

SEKSUAALINEN HYVÄKSIKÄYTTÖ: TEKIJÄN ÄÄNI OSANA SEKSUAALIRIKOLLISUUDEN EHKÄISYÄ JA HOITOA
Meillä Janarandassa on osaamista myös niihin kipeimpiin ja synkimpiin seksuaalisuuden asioihin: seksuaaliseen hyväksikäyttöön, huoleen omista lapsikohteisista fantasioista ja mieltymyksistä tekijän näkökulmasta.

 

Vain pieni osa henkilöistä tekee seksuaalista väkivaltaa. Suurin osa lapsiin kohdistuvista seksuaalisista teoista jää ajatuksen tasolle. Terapian tavoitteena on erityisesti lapsiin ja nuoriin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan vähentäminen ja ennaltaehkäisy. Työskentely perustuu aina luottamuksellisuuteen ja asiakaslähtöisyyteen. Meihin voi olla yhteydessä, mikäli omat tai läheisen seksuaalisuus, mielenkiinnon kohteet tai toiminta herättävät huolta.

Pyrimme jakamaan asiallista ja ajantasaista tietoa seksuaalisuudesta ja sallitun rajoista. Tarjoamme tukea ja konsultaatiota sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille lapsikohteisen seksuaalisuuden kohtaamiseen, käsittelyyn ja rajojen asettamiseen. Olemme mukana SeriE- ja SERITA-hankkeissa, joiden tavoitteena on erityisesti lapsiin ja nuoriin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan vähentäminen ja ennaltaehkäisy.

Ota yhteyttä: Katariina Pohjoiskangas, parisuhde- ja seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, seksuaalipedagogi, perhearvioija p. 041-5252768 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Tulosta   Sähköposti